DIY interiør

DIY: snyd dig til høje paneler på en weekend

august 25, 2019

Snyd – fordi det er reelt ikke høje paneler. Det ligner bare rigtigt godt! Faux høje paneler here we come.

Jeg er på ingen måder en handy-kvinde. Nok, mest det omvendte, men det her projekt klarede jeg helt selv og reglen er at hvis jeg kan – så kan du også! Man skal ikke købe nogle særlige værktøjer og materialerne er nærmest så billige som de kan blive.

Panelerne er bygget op af to størrelser lister. En tynd til at opbygge rammerne og en lidt tykkere til kanten. Jeg fandt mine i Bauhaus, men de kan fåes overalt. Kig lidt rundt og find dem du synes er pænest og som passer bedst sammen. Der er ikke rigtigt nogle regler her.

Du skal bruge følgende ting udover listerne: Skærekasse, sav, tommestok, vaterpass, montagelim, polyfilla, træmaling samt almindelig vægmaling.

Step 1: Mål, mål, mål! Det her er den vigtigste del. Du skal finde ud af hvordan du vil have dine rammer til at se ud og hvor høj kanten skal gå op. Lav en masse skitser og regn efter igen. Hvis denne del bliver lavet rigtigt, så går alt meget nemmere senere hen.

Step 2: Når du har besluttet dig for hvor højt dine paneler skal gå op, så måler du væg længden og skærer din liste i samme længde – Hvis du møder et hjørne, så husk at save i smig!

Step 3: Lim montagelim bag listen og brug dit vaterpass til at få listen på væggen helt lige. Lige ved det her step havde det været nemmere med en ekstra hånd, men det er ikke nødvendigt! Du kan godt selv! Montagelimen er nem at arbejde med og du kan roligt rykke rundt på listen til den står præcis som den skal. Når den er der, så holder du bare på den i et minuts tid, så limen tager ved.

Step 4: Når du har kanten på hele vejen hen, så kan du bruge dem til at regne ud hvor panelrammerne skal sidde. Marker alle hjørnerne med en blyant på væggen, så du ved hvor hver liste skal sidde.

Step 5: Sæt en liste på af gangen og sørg for at hjørnerne passer – det er nemmest at gøre inden du begynder at lime.

Det ligner paneler nu ikke? Fantastisk!

Step 6: Når du er færdig med at sætte panelerne op og limen er helt tør (Vent gerne 12 timer) – så kan du begynde at bruge din polyfilla til udfylde langs kanterne så listerne sidder helt tæt. Det virker som et ligegyldigt skridt, men det er det værd for resultatet!

Step 7: Mal først alle listerne med træ maling og efterfølgende så hele væggen med almindeligt vægmaling. Jeg brugte glans 10 på listerne og glans 5 på væggene.

 • Reply
  Nete
  maj 18, 2020 at 9:45 am

  Hejsa
  Det ser super fint ud.
  Det er svært at se det endelige resultatet – men beholdte du fodpanelet eller gjorde du noget der ?
  Vh
  Nete

  • Reply
   minanova
   maj 28, 2020 at 9:39 pm

   Hej Nete,

   Det færdige resultat er på det første billede.
   Ellers er der en hel masse på min Instagram 🙂

Leave a Reply